Rugklachten


Jarenlang rugklachten; klachtenvrij na 2 behandelingen!

Investeringstijd: 1:27 minuten

In Nederland gaan ruim 1 miljoen mensen per jaar naar de huisarts in verband met rugklachten. Vaak worden zij met pijnstillers naar huis gestuurd en wordt er aangeraden om core-oefeningen te doen. Echter is het doen van core-oefeningen een te beperkt middel om van rugklachten af te komen.
Wij hebben een methode ontwikkeld die in de meeste gevallen in korte tijd uw rugklachten kan verminderen.

Onze voordelen
  • Een bewezen, nieuwe methode
  • Direct voelbaar resultaat
  • Totaal aanpak van uw klacht
  • Klanttevredenheid:

Oorzaak rugklachten


Rugklachten hoeven lang niet altijd te ontstaan door een hernia of een breuk. Sterker nog, vaker is er géén duidelijk aanwijsbare oorzaak. Dit noemt men ‘aspecifieke lage-rugklachten’. Het is vaak zo dat de pijn komt door een disbalans in spanning op de weefsels in de rug of vanuit de heupen.
De fascia staat op sommige plekken te strak, of zit vast aan de onderlaag. Het kan zelfs zijn dat rugklachten ontstaan door problemen in of aan de buik (zoals darmproblemen of een buikoperatie in het verleden). Daarnaast is er een grote mate van fijne coördinatie nodig om alle kleine gewrichtjes (tel 77 stuks) van de wervelkolom goed op elkaar te laten afstemmen.

rugklachten

Behandeling rugklachten


Tijdens onze screening kijken we naar de rug, hoe deze beweegt en of u alle wervels uit de gehele wervelkolom goed kunt gebruiken. Ook kijken we naar hoe de heupen bewegen en zelfs de knieën en enkels; alles zit immers aan elkaar vast. U zou niet de eerste persoon zijn die last krijgt van rugklachten als gevolg van een probleem aan de voeten of knieën.. Zeker als u ook last heeft van een ander gewricht, kunnen wij veel voor u betekenen met de NFM-Methode. Als we merken dat een onderdeel van de gehele bewegingsketen vast zit, of omdat u dat niet goed kan coördineren sturen wij het weefsel in zodat 1) Een gewricht, spier of fascia loskomt te zitten, 2) het de juiste richting krijgt zodat het weer recht komt te staan, en 3) uw zenuwstelsel weer gaat begrijpen hoe het moet bewegen zodat de klacht niet meer terug komt.

NFM-Methode en rugklachten


Zoals te lezen is, zullen we beginnen bij het onderzoeken van de rug, maar blijven we daar zeker niet bij. Zo zullen we eventuele onderliggende problemen goed aan het licht kunnen brengen en u verder helpen met de rug. Mocht er een probleem zijn aan de enkels, knieën of heupen, zullen wij dit altijd meenemen in het onderzoek en de bijbehorende behandeling.

Voor deze klachten kunt u bij ons terecht.


  • Artrose in de rug
  • Hernia
  • Lumbago
  • Rugoperatie
  • Stenose
  • Spit