Chronische klachten


Fysiotherapie bij Reuma / Bechterew: Direct resultaat!

Investeringstijd: 2:36 minuten

Voor heel veel mensen is bewegen erg vanzelfsprekend. Dat is anders als je een chronische ziekte hebt, of als je een operatie hebt ondergaan. Het kan dan zijn dat bewegen bemoeilijkt wordt, of zelfs helemaal niet gaat. Dat is al vervelend als het tijdelijk is, maar helemaal als het chronisch is. Het kan zijn dat u zich geen raad meer weet met de klacht, omdat niets lijkt te helpen. Wij kunnen u met onze NFM-methode in heel veel gevallen gelukkig wel goed helpen.

Onze voordelen
  • Een bewezen, nieuwe methode
  • Direct voelbaar resultaat
  • Totaal aanpak van uw klacht
  • Klanttevredenheid:

Verschil chronische klacht en chronische indicatie


Als u lang last heeft van een klacht, wordt dat een chronische klacht genoemd; het betekent immers ‘voortdurend’. Dit is echter anders dan een chronische indicatie. Een chronische indicatie geeft aan dat u recht heeft op therapie voor de genoemde aandoening. Dit kan een aandoening zijn waar u uw hele leven last van zult hebben, of een aandoening die gelukkig tijdelijk overlast oplevert. De Nederlandse Wet bepaalt wanneer u een chronische indicatie krijgt. Dat kunt u vinden op deze lijst van chronische aandoeningen.

Chronische klachten

Chronische indicatie uit het basispakket


Na een verwijzing van een specialist of huisarts kan men via een fysiotherapeut een traject aanvragen uit het basispakket. Het kan zijn dat wij eerst een machtiging moeten krijgen van uw zorgverzekeraar om u te behandelen voor uw chronische aandoening. Dit levert meestal geen problemen op, daar hoeft u zelf niets voor te doen. Als er een traject gestart mag worden, geldt dat de eerste 20 zittingen uit het aanvullend pakket moeten worden betaald, of particulier. Als deze zittingen (behandelingen fysiotherapie) hebben plaatsgevonden en zijn betaald, worden vanaf dat moment uw zittingen betaald uit het basispakket. Let wel; omdat het gaat om een vergoeding uit het basispakket, wordt uw eigen risico ook aangesproken, net als bij ziekenhuiszorg of medicijnen.

NFM-methode bij chronische indicaties of klachten


De NFM-methode is de perfecte methode om te revalideren na een knie-, heup- of schouderoperatie (of andere operaties aan het bewegingsapparaat). Met name het behandelen van littekens en het opnieuw insturen van de fascia is onze expertise, waardoor u weer snel zonder pijn kunt bewegen. Tevens wordt onze NFM-methode ingezet bij reumatische klachten met vaak bijzonder resultaat. Kortom; wij zijn Big-geregistreerde fysiotherapeuten die u met passie en ambitie proberen te helpen het leven draaglijker te maken als u een aandoening heeft, waar u gedurende lange tijd last van heeft.

Voor deze klachten kunt u bij ons terecht.


  • Nieuwe knie (Totale KnieProthese)
  • Nieuwe heup (Totale HeupProthese)
  • Voorste kruisband reconstructie
  • Meniscusoperatie

Staat uw klacht hier niet tussen en vraagt u zich af of wij u kunnen helpen? Of wilt u direct een afspraak maken? Bel 020 – 260 60 62