Schouderklachten


Slijmbeurs ontsteking; zie wat er gebeurd is na 1 behandeling

Investeringstijd: 2:41 minuten

Elke dag gebruiken we ze; de armen en handen. Gelukkig hebben we heel veel beweegmogelijkheden met de bovenste extremiteiten, zoals ze ook wel genoemd worden. Helaas gaat dat ook vaak gepaard met stabiliteitsproblemen; als iets veel kan bewegen, is het vaak ook instabiel. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de schouder die uit de kom gaat. Dat kan een boel narigheid opleveren. En weet u nog, dat RSI een trend werd? Zodra we de computer gingen gebruiken, kreeg iedereen massaal RSI. Maar wat doe je daaraan? Bweging heeft het antwoord!

Onze voordelen
 • Een bewezen, nieuwe methode
 • Direct voelbaar resultaat
 • Totaal aanpak van uw klacht
 • Klanttevredenheid:

Oorzaak schouder-, elleboog- en polsklachten


Schouderklachten kunnen ontstaan door allerlei zaken; een verkeerde zit/werkhouding, een trauma (een val zorgt voor een breuk, een schouder uit de kom, of een spierscheur), of door een verkeerd beweegpatroon. Dat laatste wordt vaak pas laat opgemerkt, omdat er dan pas sprake is van klachten, terwijl er lange tijd niet-optimaal bewogen werd.

Elleboogklachten ontstaan vaak als gevolg van overbelasting, denk aan een golfers- of een tennis-elleboog; erg vervelende en hardnekkige blessures. Soms zit het probleem niet zozeer in de overbelasting, als meer in het ‘onder-herstel’: het lichaam heeft niet voldoende gelegenheid om de elleboog te laten herstellen van zijn werkzaamheden. Het gebrek aan herstelmogelijkheid kan heel goed komen vanuit een blokkade in de schouder/nek.

Als we dan nog een stapje verder gaan, komen we bij de pols, deze kan klachten opleveren als gevolg van een probleem in de elleboog, maar dus automatisch ook als gevolg van een probleem in de schouder!

schouderklachten

Behandeling schouder-, elleboog- en polsklachten


Bij armklachten kijken we altijd even naar de specifieke locatie van de klacht, maar ook verder; u las immers net dat de klachten in de pols heel goed veroorzaakt kunnen worden door een probleem in de schouder. De schouder is dan weer ‘opgehangen’ aan de romp en wordt vaak beïnvloed door de ribben en het middenrif. Behandeling voor de pols kan dan ook plaatsvinden bij de ribben.

NFM-Methode en schouder-, elleboog- en polsklachten.


Met behulp van de NFM-Methode kunnen we snel achterhalen waar het eigenlijke probleem zit, of waar de meerdere, kleine, delen van het probleem zitten. We behandelen u dan ook van vingertop tot en met de romp, om er zo voor te zorgen dat u weer ruime bewegingsvrijheid kunt ervaren met

Voor deze klachten kunt u bij ons terecht.


 • Carpaaltunnelsyndroom
 • Dupuytren
 • Frozen shoulder
 • Golferselleboog
 • KANS (Klachten Arm, Nek, Schouder; voorheen heette dit RSI)
 • Schouder uit de kom
 • Sleutelbeen-breuk