Nekklachten


Klant stuurt 23 vrienden naar Bweging

Investeringstijd: 2:28 minuten

Steeds maar weer die stijve spieren, die hoofdpijn, het schurende geluid bij omkijken of helemaal niet de mogelijkheid hebben om te kijken, uitstraling naar de schouders, de armen of de vingers. Tintelingen in de handen of zelfs minder kracht in de handen. Zo maar een opsomming van allerlei aandoeningen die te maken kunnen hebben met een nek die niet soepel beweegt. Wees niet bang; er is vaak veel aan te doen!

Onze voordelen
  • Een bewezen, nieuwe methode
  • Direct voelbaar resultaat
  • Totaal aanpak van uw klacht
  • Klanttevredenheid:

Oorzaak nekklachten


De nek is onderdeel van de wervelkolom, eigenlijk gewoon het verlengde van de rug dus. De wervelkolom is een serie gewrichten bovenop elkaar. Elk gewrichtje beweegt een klein beetje, waardoor samengenomen de beweging groot wordt. Als er één schakel niet goed meebeweegt, kan dit ergens anders problemen opleveren. Dit betekent dan ook dat de oorzaak van nekklachten lang niet altijd in de nek gezocht hoeft te worden. Vaak zit het probleem een stuk lager, bij de rug, of zelfs aan de voorzijde, bij het middenrif (dus dáárom was u kortademig de laatste tijd..)

nekklachten

Behandeling nekklachten


Om nekklachten goed te behandelen moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan; de ademhaling moet goed verlopen, de rug moet vrij kunnen bewegen en de algehele houding moet op orde raken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u minder last zult hebben van de nek/schouders en zelfs armen. Uiteraard is het wel belangrijk dat we ook eventuele littekens voldoende soepel maken, dus mocht u een operatie hebben ondergaan aan de buik of rug, kan het zijn dat deze van invloed is en dus ook de behandeling bepaalt.

NFM-Methode en nekklachten


De nek is het bovenste gedeelte van de wervelkolom, wij zullen dan ook beginnen met het ‘uitlijnen’ van de wervelkolom om ervoor te zorgen dat dat gedeelte goed loopt. Vervolgens zullen we steeds meer ‘omhoog’ werken richting de nek. Daarbij letten we er op dat óók de voorzijde van de romp voldoende bewegingsvrijheid heeft. Soms zullen we dan ook de ribben aanpakken, of het middenrif losmaken. U zult merken dat dan ook het ademhalen makkelijker gaat; u krijgt meer lucht en de nek zal beter draaien waardoor u geen pijn meer heeft.


Staat uw klacht hier niet tussen en vraagt u zich af of wij u kunnen helpen?
Of wilt u direct een afspraak maken? Bel 020 – 260 60 62

Voor deze klachten kunt u bij ons terecht.


  • Artrose aan de nek
  • Hoofdpijn
  • Nekhernia
  • Tintelende vingers
  • TOS-klachten (Thoracic Outlet Syndrome)