Knieklachten


Nieuwe knie niet nodig dankzij...

Investeringstijd: 2:28 minuten

Wat veel fysiotherapeuten en artsen aanbevelen bij knieklachten is het doen van spierversterkende oefeningen. Vooral de bovenbenen trainen wordt vaak aanbevolen. Wij zien dat echt totaal anders. Spieren zijn zeker belangrijk voor stabiliteit en het opvangen van krachten bij bijvoorbeeld traplopen. Echter is het maar de vraag of spierkrachttraining echt de oplossing is van uw klacht.

Onze voordelen
  • Een bewezen, nieuwe methode
  • Direct voelbaar resultaat
  • Totaal aanpak van uw klacht
  • Klanttevredenheid:

Oorzaak knieklachten


Vaak is het zo dat de stand van de gewrichten niet op orde is; ze staan niet goed ‘uitgelijnd’. Vergelijk dit eens met een scharnier van een deur; als de deur enigszins scheef in zijn scharnier hangt, zal hij moeilijker bewegen en zal het scharnier gaan slijten. Krachttraining werkt dan juist averechts; je gaat immers vaker en met meer gewicht de ‘scharnieren’ belasten!

knieklachten

Behandeling knieklachten


Tijdens onze screening kijken wij wat de stand van uw knie is. Staat de knie te veel in een X-stand of juist in een O-stand? Ook kijken we of het onderbeen ten opzichte van het het bovenbeen te veel naar voren of naar achteren staat. Dit gaat om millimeters, dus hoewel het soms lijkt alsof uw been kaarsrecht is, kan het zijn dat er een kleine ‘standsafwijking’ is. Dan is de vraag; waar komt die ‘afwijking’ dan vandaan? Over het algemeen komt een knieklacht niet alleen; er zit immers nog een enkel/voet onder en een heup boven de knie. Dit betekent dat een knieklacht ook veroorzaakt kan worden door een probleem in de heup of de voet. Heeft u zich bijvoorbeeld al eens bedacht dat u knieklachten kreeg toen u die nieuwe schoenen of zelfs inlegzooltjes ging dragen? …

NFM-methode en knieklachten


U ziet het: een knieklacht kan verschillende oorzaken hebben.
Onze NFM-Methode is zo gestructureerd dat wij kunnen onderzoeken waar de klacht vandaan komt en vooral; hoe u ervan af komt. Zo hebben wij in het verleden operaties kunnen voorkomen, dus ondergaat u binnenkort een (knie)operatie? Neem contact op en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Staat uw klacht hier niet tussen en vraagt u zich af of wij u kunnen helpen?
Of wilt u direct een afspraak maken? Bel 020 – 260 60 62

Voor deze klachten kunt u bij ons terecht.


  • Artrose
  • Total Knee Protese (Nieuwe knie)
  • Meniscusproblematiek (inc. Het traject voor en na een operatie)
  • Kruisbandletsel
  • Patellofemoraal pijnsyndroom