NFM-Plan voor groepen


NFM-Plan voor Groepen - Fitte hersenen

Investeringstijd: 0:48 seconden

Als de leeftijd omhoog gaat, gaat de kwaliteit van de weefsels omlaag; het zenuwstelsel (Neuro) gaat trager werken, waardoor de balans afneemt en het moeilijker is om in te schatten hoe de spieren en gewrichten staan (Propriocepsis is verminderd). Daarnaast worden de spieren zwakker, de botdichtheid neemt af en de gewrichten worden stijver. Tot slot; de vermoeidheid die vaker optreedt. De beste remedie tegen dit alles is: Trainen! Sporten in groepsvorm is het best geschikt om de motivatie hoog te houden, een routine in te bouwen en om mensen een stapje verder te helpen. Daarnaast is het natuurlijk heel gezellig; met gelijkgestemden in de weer voor een fitter lijf en fittere hersenen! Kortom: perfect om mee te beginnen wanneer je het sporten (weer) wil gaan oppakken èn bovendien een mooie manier om leuke contacten te leggen!

Maak direct een afspraak
voor het NFM-Plan in groepsverband.

Neuro


Naar mate de leeftijd vordert, gaan de signalen van de hersenen naar de spieren trager; de propriocepsis (voelen hoe je spieren en gewrichten staan) neemt af, waardoor het kan zijn dat je minder vertrouwen krijgt in je lijf en hoe je kunt bewegen. Het is dus van belang om te leren voelen wat je doet, hoe je beweegt en dat je daarin begeleid wordt. Dit gebeurt tijdens onze NFM-Groep-lessen; in een groep van maximaal 15 personen het beste uit jezelf halen.

Fascia


“ouderdom komt met gebreken “ is een uitspraak die in sommige gevallen klopt; de botdichtheid gaat omlaag, de spieren worden zwakker, en het bindweefsel stugger. De enige remedie is: Training! We trainen botdichtheid, verminderen klachten bij artrose, gaan stijfheid tegen en zorgen ervoor dat je fit je oude dag tegemoet gaat.

Modulatie


Bij het NFM-Plan voor groepen is er wekelijks een nieuwe invalshoek; een nieuwe manier van bewegen. Het lichaam train je het best door variatie; verandering van spijs doet immers eten.. Zo pakken we elke keer een andere invalshoek voor de lessen. Bovendien leren we je om in te spannen èn te ontspannen. Zo zul je zien; wil je lekkerder slapen? Ga bewegen! Probeer gerust eens een groepsles bij Bweging. Stuur een e-mail naar info (@) bweging.nl