Elleboogklachten


Fysiotherapie bij Reuma / Bechterew: Direct resultaat!

Investeringstijd: 2:36 minuten

Elke dag gebruiken we ze; de ellebogen. Gelukkig kunnen ze veel hebben qua belastbaarheid. Helaas wordt de belasting wel eens teveel, je krijgt pijn, stijfheid, of het gevoel in de armen en handen veranderd, we noemen dat een gevoelsstoornis. Opeens kun je de armen niet meer belasten zoals je dat altijd gedaan hebt. Je laat dingen uit je handen vallen doordat je minder voelt dan voorheen, je voelt de hele dag door tintelingen of hebt te veel pijn als je de arm gebruikt. En weet u nog, dat RSI een trend werd? Zodra we de computer gingen gebruiken, kreeg iedereen massaal RSI. Maar wat doe je daaraan? Bweging heeft het antwoord!

Onze voordelen
  • Een bewezen, nieuwe methode
  • Direct voelbaar resultaat
  • Totaal aanpak van uw klacht
  • Klanttevredenheid:

Verschil chronische klacht en chronische indicatie


Als u lang last heeft van een klacht, wordt dat een chronische klacht genoemd; het betekent immers ‘voortdurend’. Dit is echter anders dan een chronische indicatie. Een chronische indicatie geeft aan dat u recht heeft op therapie voor de genoemde aandoening. Dit kan een aandoening zijn waar u uw hele leven last van zult hebben, of een aandoening die gelukkig tijdelijk overlast oplevert. De Nederlandse Wet bepaalt wanneer u een chronische indicatie krijgt. Dat kunt u vinden op deze lijst van chronische aandoeningen.

Chronische klachten

Chronische indicatie uit het basispakket


Polsklachten kunnen ontstaan door allerlei zaken; een verkeerde zit/werkhouding, een trauma (een spierscheur of botbreuk na bijvoorbeeld een val), of door een verkeerd beweegpatroon. Dat laatste wordt vaak pas laat opgemerkt, omdat er dan pas sprake is van klachten, terwijl er lange tijd niet-optimaal bewogen werd. Polsklachten ontstaan vaak als gevolg van overbelasting, denk bijvoorbeeld aan carpaal tunnel syndroom of artrose van de hand of pols; erg vervelende en hardnekkige blessures. Soms zit het probleem niet zozeer in de overbelasting, als meer in het herstel: het lichaam heeft niet voldoende gelegenheid om de pols te laten herstellen van zijn werkzaamheden. Het gebrek aan herstelmogelijkheid kan heel goed komen vanuit een blokkade in de schouder/nek.

Behandeling elleboogklachten


Bij armklachten kijken we altijd even naar de specifieke locatie van de klacht, maar ook verder; u las immers net dat de klachten in de pols heel goed veroorzaakt kunnen worden door een probleem in de schouder of nek. De schouder is dan weer ‘opgehangen’ aan de romp en wordt vaak beïnvloed door de ribben en het middenrif. Behandeling voor de pols kan dan ook plaatsvinden bij de ribben.

NFM-Methode en schouder-, elleboog- en polsklachten.


Met behulp van de NFM-Methode kunnen we snel achterhalen waar het eigenlijke probleem zit, of waar de meerdere, kleine, delen van het probleem zitten. We behandelen u dan ook van vingertop tot en met de romp, om er zo voor te zorgen dat u weer ruime bewegingsvrijheid kunt ervaren met uw dagelijkse handelingen.