Modulatie


Modulatie in de NFM-Methode; het aa...

Investeringstijd: 0:15 seconden

Moduleren betekent letterlijk ‘aanpassen’. Dit is wat we doen door middel van onze methode; met onze handen sturen we de juiste richting op, zodat deze, de zenuwen en gewrichten weer met elkaar communiceren en het zenuwstelsel (Neuro) dit gaat begrijpen.

De spanning moduleren in de Fascia gaat door middel van insturen van het fasciale weefsel en daarmee ook de gewrichten. Door het sturen van de fascia in de juiste richting met onze handen, worden de gewrichten beter op elkaar afgestemd. De ‘uitlijning‘ is beter. Hierdoor gaan spieren beter functioneren in zowel kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, lengte als snelheid. Hoe we de fascia moeten insturen, leren we van het lichaam; dit is voor ieder persoonlijk. Via onze protocollen testen we bij ieder individu hoe bewegingen beter kunnen verlopen. Zo bepalen we of uw lichaam meer of juist minder spanning nodig heeft en hoe u beter kunt gaan bewegen.

Handwerk


Het ‘insturen’ van de Fascia is handwerk. Door te voelen hoe uw lichaam reageert op aanpassingen in de fascia, zijn we in staat om u soepeler te laten bewegen. Door middel van onze handen helpen we de fascia de juiste kant op te bewegen. Hiermee bewegen we indirect ook botstukken om deze juist te laten uitlijnen. Mocht dit niet voldoende blijken te zijn voor uw lichaam, kunnen we uw gewrichten ook manipuleren (kraken), indien nodig. Dit is niet altijd nodig; daarvoor moeten we eerst testen.

Protocollen


Wij kunnen alleen weten hoe we de Fascia moeten sturen door u te volgen. Tijdens de behandeling vragen wij u om aan te geven wat voor u prettig voelt; zo gaan we altijd naar de prettige kant, de veilige beweging toe. Het testen doen we volgens protocollen die zich keer op keer hebben bewezen. Zo kunnen we efficiënt aan de slag om te testen hoe we voor u het bewegen aangenamer kunnen maken.

Persoonlijk


Meer of minder spanning nodig hebben is persoonlijk. We benaderen ieder persoon individueel en als geheel. Zo vragen we tijdens de behandeling regelmatig wat voor u prettiger aanvoelt, zodat we u beter en prettiger kunnen laten bewegen. Doordat we u volgen en uw situatie in acht nemen, kunnen we u op een persoonlijke wijze helpen met onze handen. Soms is het verstandig om een oefening te doen, maar u zult merken dat het herstel vaker plaatsvindt zonder een enkele oefening te doen. Spierkrachtoefeningen zult u dus bij ons minder vaak mee krijgen dan u misschien gewend bent. Mocht u een oefening mee krijgen, is deze dankzij onze persoonlijke aanpak helemaal afgestemd op uw situatie.